Sudah 102 hari, inilah hadiah dari kerajaan campuran PKR, DAP dan PAS di Selangor. Pada 2 April 2008, Khalid telah menubuhkan satu jawatankuasa khas untuk mengurus rumah-rumah ibadat bukan Islam di seluruh Selangor. Jawatankuasa itu diketuai oleh tiga ahli majlis mesyuarat kerajaan iaitu Xavier Jayakumar (ADUN PKR), Ronnie Liu (ADUN DAP) dan Teresa Kok (ADUN DAP).

Pada 9 Jun, Xavier dan Ronnie Liu pula mengumumkan menghapuskan peraturan mengehadkan rumah ibadat bukan Islam boleh dibina dengan keluasan melebihi 10,000 kaki persegi di negeri itu. Inlah buah tangannya. Tanah untuk projek pembesaran ini masih merah lagi.

Berikut adalah gambar-gambar tentang pembesaran sebuah Gereja First Baptist di Lot No.8328, Jalan SS17/1, Subang Jaya yang sedang dalam proses pembesaran dalam Parlimen Kelana Jaya. Untuk makluman Parlimen Petaling Jaya diwakili oleh Gwo-Burne Loh, bekas perakam klip video VK Lingam.
Cadangan membina tambahan 1 blok bangunan 2 tingkat yang mengandungi dewan, tandas, bilik sembahyang, bilik agama serta 2 tingkat tempat letak kereta dan 1 unit bilik sampah.

A gift to Muslims in Selangor
Kristian sebagai agama rasmi di Selangor?
Khalid pencacai kafir!

Apakah pula reaksi orang orang Melayu PAS dan PKR tentang pembesaran ini ?

oleh AZRINIZAM IBRAHIM
Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Advertisements